nyttigare taco
Det är väldigt vanligt att vi svenskar har tacos på fredagar. Det är mycket posetivt för tacos går både snabbt att laga och är nyttigt.
Man kan göra det lite nyttigare med några små förändringar.
Skippa den köpta tacokryddan till köttfärsen och krydda själv med spiskummin och kryddor som ni själva vill ha ( gott att pressa i vitlök)
blanda en egen sås av en lättare creme fresh, kvarg eller annat. chilisås, sweet chili, vitlök, oregano är gott
Använd fullkornstortilla eller gör egna!
Här är ett recept på hemmagjort fullkornstortilla.
Fullkornstortilla
300 g (ca 4½ dl) fint fullkornsvetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
1½-2 dl vatten
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt rapsolja och vatten och knåda till en smidig deg. Dela degen i 10 delar, ca 50g/st, och låt vila under en fuktig bakduk 15 minuter. Kavla ut varje del riktigt tunt på mjölat bakbord. Andvänd gärna en liten barnkavel då är det mycket lättare att få runda tunna tortillas.
Grädda i medelvarm stekpanna 1-2 minuter på varje sida. Låt dem ligga och svalna inlindade i en bakduk.