Dagens

Efter de nationella proven gick jag (malin) till gymet och tränade lite. Hade sjuk träningsvärk i hela kroppen efter måndagen och tisdagens pass.
Började med roddmaskin i 10 minuter som uppvärmning. Sen lite axel-, rump- och magövningar. Avslutade med att springa i 15 minuter.

Imorgon, torsdag, slutar vi vid 09.10 då ska Amanda och jag ner och träna ordentligt! 

Snart helg! Puss

Nationella

Nu är alla nationella proven gjorda och vi har knappt något kvar i skolan! Studenten närmar sig....

PUSSS

KÈRASTASE

"Kérastases hårvårdsprodukter är unika med sin banbrytande teknologier, lyxiga förpackningar och fantasktiska resultat. Efterlämnar håret glasigt, mjukt och följsamt"

Måste tipsa om det här fantastiska märket! Deras hårvårdsserie funkar så otroligt bra och bygger verkligen upp håret och gör det som nytt. Dem har olika hårvårdsprogram för alla olika sortes hår, så hitta de som passar just dig.
Jag märker tydligt hur mycket friskare mitt hår har blivit sedan jag började använda dem. Håret blir precis som dem beskriver det- mjukt, glansigt och följsamt. Dessutom håller sig håret rent längre, så man behöver inte tvätta det lika ofta.



Till vänster- Kérastase Reflection, Chroma Reflect. Ett vårdande balsam för färgat hår.
I mitten- Kérastase Reflection, Chroma Riche. Intensiv hårinpackning som skyddar hårfärgen från att mattas av.
Till höger- Kérastase Soleil, Bain Aprés-soleil. Shampo för färgat hår. Skyddar håret från exponering av sol och klorvatten.

Deras produkter finns endast att köpa på Kérastase salonger. Märket är dyrt, men det är värt priset om man vill ha märkbart goda reultat. Dessutom varar de väldigt länge då det endast krävs små, små mängder för varje behandling.

Puss Malin

kämpar, sliter, svettas

Dagens träning:

-Mage
-Rygg
-Armar
-60 min PW på löpbandet
-Promenad hem




Nu ska jag hugga in på havegröten, toppad med keso och kesella blandat med färska hallon och blåbär! muuuuums!

Puss

VARDAGSMOTION

Det är så lätt för människor att ta den "enkla vägen" och gå miste om vardagsmotionen. Därför tar vi bilen, rulltrappan och hissen. Varför inte ta trappen eller cykla/promenera till jobbet? eller hoppa av bussen en hållplats före och gå den sista biten. Det är så lite ansträngning som krävs! T.ex istället för att köra med en åkgräsklippare- klipp gräsmattan med klippare utan uppsamlare, då får du ju möjlighet att  räfsa upp gräset och ansträningen blir större.

Ett minimum av 30 minuters fysisk aktivitet per dag förhindrar de risker som ett stillasittande liv för med sig. Utöver vanlig träning så har promenader, cykelturer, trädgårdsarbete, städning och en andra vardagsaktiviteter stor påverkan på hälsan.

Tänk då på de stora hälsoeffekterna!



Dessutom är det ett bra och skönt sätt att starta dagen på.

Malin&Amanda

radion spelar vår sång

Tänkte tipsa om bra musik som piggar upp och gör dig glad. Bra till träning!

Maskinen- Krossa alla fönster
Säkert!- Dansa, fastän
Norlie&KKV- När jag går ner
Robyn- Time machine
Rihanna- We found love
Annie Lennox- Shining light
La Roux- Bulletproof
Rebecca&Fiona- Bullets
Den svenska björnstammen- Dansmusik
Timo Räisänen- Sweet marie
Familjen- Det snurrar i min skalle
Isak Strand- Skinny boy
Håkan Hellström- 2 steg från paradise
Mötley Crüe- Kickstart my heart
Neon Trees- Animal

Och så lite skön och avkopplande mysmusik.

Natasha Bedingfield-
Again
David Gray- This years love
Band of Horses- The funeral
Kent- Hur jag fick dig att älska mig
Kent- Utan dina andertag
Mumford&sons- Thimsel
Biffy Clyro- Meny of Horror
Joseph Arthur- In the sun
Gavin Mikhail- The A Team
Adele- Someone like you
Håkan Hellström- Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att..
James Blunt- Carry you home

Amanda & Malin

De goda och nyttiga brödet!

Här kommer receptet på brödet jag bakade häromdagen.



2,5 dl fiberhavregyrn
4dl dinkelmjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1 dl krossat linfrö
2 tsk bikarbonat             

1/4 dl honung
(1 msk rårörda lingon)
4 dl naturell yoghurt 3,5% eller kesella/kvarg
russin
(2-3 rivna morötter)



Blanda de torra ingredigenserna tillsätt sedan morötter russin yoghurt och honung
lägg sedan i en bröd form och sätt in brödet i ugnen på 175 grader i ca 1 timme.
Man kan strö lite frön på toppen om man vill t.e.x (solrosfrön eller pumpa kärnor)


 

Ha en bra söndagskväll!


SURPRISE!




En fredagskväll med ansiktsmask, pepsi max och film. Det behövde jag. En myskväll. Har sovit sjukt dåligt den senaste veckan, så jag somnar nog tidigt ikväll. Lika bra det, ingen sovmorgon imorgon heller. ska upp vid 5!! Lite komiskt att jag kollar på Shrek. Vi är lika. Han och jag.

Idag hade vi nationella i engelska, och muntlig redovisning om australien. Amanda och jag var duktiga. Timmie också. Ni som är intresserade av bodybuilding och hårdträning kan ju kika in hans blogg. http://timmies-fitnessblogg.se/

Vi slutade vid halv 11 för Pias lektion var inställd. Bekvämt! Åkte hem till Amanda och planerade lite inför en sak vi antagligen ska göra i vinter.

Förresten. Fukt- och ansiktsmasker är som balsam för huden på vintern. Kör gärna ansiktsmask 1-2 ggr i veckan. Läs på förpackningarna för att hitta masken som passar dig och din hud.

Gelémasker-
Återfuktar och passar därför dem med torr hud.
Lermasker- Suger åt sig fett och får en djuprengörande verkan. För dem med fet hud och pormasker.
Peel-off-masker- Får med sig smuts och döda hudceller när man drar av den.

Applicera masken på rengjord hud (ånga ansiktet innan kan vara bra för att öppna porerna). När verkningstiden är slut så skölj av med ljummet vatten och avsluta med en ansiktskräm.

Jag hade hoppats på något, hoppats på något. Nu kan du få mig så lätt.
Puss Malin





Bakar kanske världens godaste bröd!

recept kommer senare..

Spontant!

Var på gymmet idag då jag plötsligt fick ett sms från min frisör att hon hade en tid för mig om någon timme!! Tränade klart och gick raka vägen mot salongen för lite klipp och färg.. Resultatet kommer en annan dag!!
Så fint så...
En månad kvar till julafton idag !
Ha en bra dag, varje dag, hela livet
// Amanda

Torsdagens

-30 minuters uppvärmning på löpbandet och roddmaskinen
- massa magövningar
-Avslutade med att springa/powerwalka


Blev 2 och en halv timmes intensiv träning sammanlagt. Imorgon får det nog bli en vilodag.
Återhämntning är viktig!






Amanda & Malin

Syfte

Vårt syfte och mål med bloggen och vårt projektarbete är att dela med oss av våra tips gällande hår,smink och träning. Vi ska även testa oss själva och se om vi mår bättre i kropp och själ genom effektiv träning och nyttig kost. Kommer vi uppleva att vi mår bättre psykiskt och fysikt? kommer vi känna att vi är gladare, piggare och orkar mer? Kommer vi se/uppleva någon förändring kroppsmässigt?

Vi ska utesluta socker helt under vissa perioder, som en utmaning ungefär, och se om vi kan bli av med beroendet. Med socker menar vi: godis,kakor,snabbmat,pizza,läsk,choklad,vitt mjöl,juice,saft och smaksatta youghurtar.
Att vara beroende av socker är lika illa som att vara beroende av alkohol, droger och nikotin.


Vi vill försöka få människor att ändra uppfattning om kvinnokroppen och dagens skönhetsideal. Man behöver inte svälta sig för att anses ha en snygg kropp, en vältränad och hälsosam kropp är mycket vackrare och definitivt mer välmående!

Vi ska resa och jämföra skönhet där med skönhet i sverige.
Vad är skillnaden att arbete som frisör i ett annat land?

Vi hoppas på goda resultat!

Puss

De bästa gubbarna!!!

Godkväll!


Ligger nu i sängen och ska starta en bra film att somna till och hoppas jag kommer att få sova mer denna natten än den förra.. Idag har jag befunnit mig på birgitta salongen , vi julpyntade och de blev super fint!
Fick presenter igår av mamma och pappa för att de kom hem från sin semester. hehe
Imorgon är klockan ställd på 05.45 för att sedan cykla in till bussen. härligt... efter skolan blir det gymmet !!




fick bland annat de här godingarna som rest över halva jorden!




godnattpuss //Amanda


KICKS

Kröp ur sängen strax efter 5 imorse och började åka mot växjö när jag var redo. Idag är ju praktikdag och jag praktierar på Kicks i Växjö. Anledningen till att jag är där och inte på en salong är för att jag känner att jag inte ska fortsätta som frisör efter studenten. Samtidigt så trivs jag jätte bra i branschen inom just skönhet. Därför är jag på kicks för att bredda min kunskap inom skönhet i helhet. Hår jobbar vi ju tillräckligt mycket med i skolan, så det är jätte kul att lära sig mer om smink och hudvård. Sen anledningen till att jag är i Växö och inte Ronneby/karlskrona är för att Ronneby inte tog emot från frisörprogrammet och karlskrona är jag så trött på! Trivs verkligen jätte bra där jag är och de anställda är bäst! Det har varit en annan praktikant där de senaste veckorna och hon är helt galen! haha. Kommer bli tomt utan henne, men vi ska snart ses och göra något kul!

Förra veckan fick vi in produkter från Chanel, smink och hudvård. Testade deras Bodylotion och ett vårdande serum för läpparna idag. SJUKT vad bra dem var! När jag blir rik är deras hudvårdsserie det första jag köper!



Idag insåg Ellinore (praktikenten) just hur dum jag kan vara ibland. Vi började prata om bingolotto, så säger jag "Markus 18. Etta,åtta. Åke 5, enkel femma".Hon tittar snett på mig och förklarar att man bokstaverar endast namn för BINGO (Bertil,Ivar,Nicklas,Gustav,Olof). Jag som trodde att man bara slumvis tog ut några namn. Kunde lika väl varit Öskan eller Vilhelm. Hon fick sig ett gott skratt...



Hann med en runda till gymet också men fick avbryta efter en timme på löpbandet. Fick så sjukt ont i ljumsken och blev helt yr! men lite träning är bättre än ingen alls.

Imorgon slutar vi 11 så det får bli ett ordentligt träningspass då!

Puss Malin

Göteborg!

Nu var allt bokat och klart!! På lördag morgon tar jag tåget till Göteborg för en natt på Hotell Majorna,shopping och annat. Ska inom Liseberg också och kolla in deras mysiga julmarknad! Har sagt länge att jag vill dit, så nu får man passa på. Åker hem på söndag eftermiddag/kväll, vi får se vad mer vi hittar på!


Liseberg Julmarknad, längtar!

Pusssss Malin

Lite hemma spa!

Hej!
Efter träning och handlingen idag cyklade jag hem och åt grillad kyckling med sallad och turkisk yoghurt! Under tiden stod bastun på uppvärmning, jag testade någon "veet hårbortagningskräm" med ngn skrapa, den funkade inte alls.. så tummen ner för den!! Använde sedan en djuprengörande ansisktmask. Kan behövas ibland.. och få inte glömma hårinpackningen hade den i 10 minuter, väldigt viktigt att använda om man vill ha långt och friskt hår!
Imorgon är det salongen som gäller, då är de dags för julpynting så himla mysigt!


Puss Amanda

wellness

Klockan ringde vid 8 imorse, och strax innan 9 cyklade vi. Det råkade bli 3 timmars träning på gymet idag!

-Började med 35 minuters powerwalk på löpbandet som uppvärmning
-Mage
-Lite ben
-några armar/bröstövningar
-Avslutade med 60 minuter intensiv intervallträning på löpbandet


Efteråt cyklade vi inom stan och gjorde några ärenden innan vi började tampa hem igen.



Amanda & Malin


Celsius

Vi tänkte tipsa som den här mirakeldrycken! Det är bevisat att dricka Celsius ökar förbränningen och att den förbränner 100 kalorier eller mer bara genom att dricka den. Drick den innan och under träningen så orkar du mer och får ut mer av din träning då den ger dig en långvarig energi.

Celsius är laddat med vitaminer och andra naturliga ingredienser, som grönt te med EGCG, ingefära, kalcium, krom, B- och C-vitamin. Ingedienserna stimulerar ämnesomsättning, vilket i sin tur resulterar i en kaloriförbränning.

Den finns många olika goda smaker
Med kolsyra: cola, apelsin, vilda bär och citron/lime
Utan kolsyra:jordgubb/kiwi och persika mango

Celsius funkar verkligen! Därför dricker vi ofta en sån innan träning. Goda är dem också. Våra favoriter är de utan kolsyra. Testa och bli förvånad!




Amanda & Malin

härlig dag!

Hej!
Idag är det måndag och helgen är slut. Det har varit en händelserik helg med allt från match, träning till att umgåtts med vänner.
Igår var det bodypump som stod på schemat, det var riktigt jobbigt! Vilket känns idag! Träningsvärken kommer antagligen vara värre imorgon då malin och jag som sagt är lediga!!:)
Kom hem sent idag på grund av att jag varit ute och ätit middag och varit på bio(breaking dawn) , mycket trevligt må jag säga!
Köpte lite naturgodis innan bion för att ha något att tugga på och en ramlösa. Lyckades köpa den äckligaste ramlösan som någonsin uppfunnits (ramlösa vattenmelon). Så ett hett tips ! KÖP INTE DEN!.. den smakar blommor..
Imorgon klockan kvart i nio tar malin och jag cyklarna och trampar mot gymmet för ett mysigt morgonpass:)

 

 

 

 

Pusshejs!

 

 

 

 

 

 

 


Hockeybrud

Då var det måndag igen. Men det har varit den roligaste dagen på länge! Började med att gå upp lite extra tidigt för att cykla till stationen och ta tåget in vid 9. Sen hade vi svenska, och då måste jag nämna en rolig händelse. Vi diskuterade populärlitteratur och var inne på just Science fiction, filmer och böcker. Så frågar jag Amanda vad den filmen heter med de stora blåa karaktärerna som är på någon konstig planet. Då svarar hon snabbt väldigt självsäkert och nonchalant :" Eh, aa SMURFARNA!". Gissa om jag skrattade!? Hon vek sig när hon insåg vilket dumt svar hon gett. Sen gav jag läraren samma förklaring och fick svaret Avatar ( som jag var ute efter ). Och där kan vi med säkerhet konstatera att Amanda INTE är smartare än mig. hahaha

På eftermiddagen var det som vanligt dags för kundpass. Idag fick jag mig en ordentlig utmaning. Tjejen hade sjukt långt och extremt tjockt hår. En utväxt på en 7a i naturligt utgångsläge och väldigt ljusa/blonda längder. Hon ville ha en grundfärg i samma ljushetsläge som sitt naturliga men i en varm nyans och lite blonda slingor. Så jag la blekta slingor i bana 1 och lite här-var under kronlinjen sedan blandade jag 3/4 av 7/7a med 1/4 av 7/43a och la i resten av håret. Tvättade ur färgen och klippte topparna och pannlugg. Kunder som henne vill man ha varje gång! Hon var en jätte glad och söt hockeyspelare, och hon blev verkligen hur nöjd som helst. Vi skrattade och pratade om allt mellan hockey och disney channel!



Passade jätte bra i lugg.

Efter skolan cyklade jag till gymet. Var på löpbandet i 75 minuter och svettades, sen tränade jag mage och rumpa innan jag cyklade hemåt.

Imorgon är Amanda och jag lediga så vi ska passa på att träna ordentligt!

Puss Malin

China Red

Måste passa på att tipsa som ett snyggt rött läppstift. Den heter China red matt och finns hos Make Up Store. Med ett innehåll av bland annat sheasmör, avokadoolja och E-vitamin är läppstiften väldigt vårdande och mjukgörande.. Många har svårt att få läppstiftet att hålla hela dagen då det gärna "flagnar bort" efter ett tag och ser halvtaskigt ut. För att förhindra det ska man använda en läppenna och måla läppens konturer innan, och sedan använda läppstiftet i exakt samma färg. Pennan förhindrar läppstiftet från att rinna ut. Man kan också använda bara läppenna, det blir ganska torrt, men det håller hela dagen och du behöver aldrig fylla på.

Just Make Up Stores läppstifter håller väldigt länge utan att kladda ut sig.







Puss
Amanda & Malin






Sushi

Jag har velat testa göra egen sushi hur länge som helst, men det har aldrig blivit av. Idag tog jag tag i det! körde och handlade allt som behöves och det blev jätte mycket utav det, så jag bjöd över fin på mat och vin. Va nog bland den bästa sushin jag ätit. MALIN KAN!



Mycket, ja! Det blev en hel del över.

Puss


Jag ger dig min morgon..

Började lördagen med en lång promenad runt Ronneby på ca 1,3 mil. Trist, fuktigt och grått väder, men har man bara viljan och musik så är det lätt att snöra på sig skorna och ge sig ut. Bra tillfälle att rensa tankarna! Har märkt att jag alltid får en extra lust att träna när jag har ett lyckorus eller är arg/ledsen, då får man väl en sorts adrenalinkick.




Har även hunnit baka Amandas och mitt goda hälsobröd. En halv skiva nybakt bröd, en kopp kaffe och kvarg 0,1% blandat med hallon och blåbär med lite nötter fick bli den sena frukosten.


SJUKT gott!


Ha en fortsatt bra lördag!
Puss Mallan

Torsdag!

Hejsan!




Idag är de torsdag vilket innebär att imon är sista dagen innan helgensköönt!
Klockan 8 idag var vi på plats i aulan för att skriva uppsatts i svenska B nationella, efter fick vi sluta. Då blev det en tripp till gymmet. Passet bestod av 1 mils intervaller och mag- och ryggövningar + boxning.
Gårdagen, som vanligt varje onsdag har vi praktik, Malin befann sig i växjö på kicks och jag på birgitta salongen här i Ronneby. Igår blev de ingen träning alls bara lite cykling till och från praktiken alltså lite vardagsmotion!

Senare ikväll är det dags för handbollsträning! :)


Pusshejs!

Uppfräschning

För ett litet tag sedan gjorde jag en liten förändring gällande hårfärgen. Min färg var urtvättad, dassig och glanslös. Jag hade inte färgat det sen maj!! Så jag la i en Colour Touch från Wella med färgen 7/3. Den är ljusbrun/mörkblond i ljushetsläget och har en guldig nyans. Jag passar bättre i varma färger och valde därför en guldig nyans istället för en röd. Colour Touch är en intensivtoning/ lättfärg alltså är det väldigt skonsamt och ger håret mycket mer glans och näring. Wella är ett märke vi jobbar med i skolan och på salongen, så vi är trygga och pålästa i det.

För bäst resultat så bör man applicera färgen i fuktigt hår och sedan låta verka i ca 20 minuter (längre verkningstid ger mer reslutat).


före


efter, glansigare och friskare!

Ett tips är att köpa hårfärg på en salong om du ska färga det hemma. Där får du hjälp och bättre hårfärg med högre kvalité. lycka till!



BETTER BODIES

Idag kom mina långa träningsbyxor från Better Bodies. Dem satt som en smäck och jag är nöjd! Jag har redan ett par hotpants och ett träningslinne därifrån så nu har jag en hel rosa kollektion. Amanda har de snygga utsvängda långbyxorna i turkos/blå.

Ska strax ut och inviga dem med en kvällspromenad, men då åker även reflexvästen på! MODELEJONET MALIN!





snygga,flexibla och sköna!


Puss Malin

UNDERBAR DAG !

Idag har varit en riktigt bra dag!
klockan ringde 05.30 och då var de bara att stiga upp och fixa till sig lite innan de va dags att ta cyklen till stationen för att sedan ta bussen till skolan. Detta gjorde vi igår också men det var betydligt kallare och tyngre idag med motvind.
Vi hade endast ett ämne idag och det var engelska.
Efter sprang vi för att hinna med tåget till Ronneby och satte cyklarna i  riktning mot gymmet! Det var ca 10 dagar sedan vi var där eftersom vi båda har legat hemma med förkylning och feber.. Därför blev det en lugn comeback idag!
Passet bestod av 1 mils intervaller och mag- och ryggövningar. Tänk att träning kan få en att må så bra, sprang med ett leende på löpbandet idag! skönt att vara tillbaka;)
Maxi blev vårt nästa stopp för att fylla på kylskåpet med lite protein och vitaminer (keso,kesella, mjölk och frukter) och sen cyklade vi hem igen. Sammanlagt har vi cyklat 1,4 mil idag också. HEJA!!!
Vi börjar näst intill alltid våran träning med att dricka celsius. Vi berättar mer om de i ett annat inlägg!

Celsius


taggade för träning!


plankan


tränar alltid med ett flin!


HA EN BRA DAG , VARJE DAG, HELA LIVET!

Amanda & Malin

Hej hallå!

Mitt namn är Amanda och jag är 17 år och bor i ronneby. Jag går frisörprogrammet i karlskorna precis som Malin.
Och bara för att Malin skrev sitt smeknamn får väl jag också skriva ett bara för att ha ngt att skriva..  och ett av dem är "mandis".
Men till skillnad från Mallan är jag mycket smartare.. även om jag kan verka vara aningen förvirrad ibland :) hehe
Träning har alltid varit något jag varit väldigt intressad av , som liten så var jag med i sporter som fotboll , handboll ,friidrott och gymnastik. (kunde inte ens hjula så var ingen stjärna precis)
Jag har gått från att vilja bli hunduppfödare till att vilja bli frisör.
På min fritid spelar jag handboll och besöker gymmet ett antal gånger i veckan OCH LEVER OCH HAR KUL !



PUSSHEJS !

Malin "Mallan" Johnsson

Jag heter alltså Malin och ofta blir jag kallad Mallan, fråga mig inte varför, antagligen tycker folk det är enklare att säga. Jag är bor i Ronneby med min familj men jag går frisör på Ehrensvärdska gymnasiet i Karlskrona. Jag trodde att jag alltid varit väldigt intresserad av kläder, hår, hälsa och allmänt utseende, men icke! Fick höra av mamma att hon fick stå för hur jag såg ut när jag var yngre. Då visste jag antagligen inte ens vad en hårborste var och pyjamas trodde jag var vardagskläder. Då undrade hon vad det skulle bli av mig och önskade att jag skulle bry mig lite mer om hur jag såg ut. Nu säger hon att jag har ett allvarligt beroende, tydligen är jag en "shopaholic". Ganska förvånande att jag skulle växa upp och bli frisör, förut var ju planen att bli delfinskötare på Kolmården.

Jag är ingen fotbollsspelare, golfare eller dansare men jag var med i Ronnebyflickorna (gymnastik) när jag va liten och det höll jag på med ganska länge. Efter det var jag inte den som tränade eller motionerade självmant, men under de senaste åren har det blivit en stor del av mig. Jag älskar att vara ute och gå eller springa, samtidigt är jag väldigt aktiv på gymet.

På fritiden gör jag väl det som de flesta andra i min ålder gör, LEVER OCH HAR KUL!



puss och kram

Projektarbete

Hej och välkomna till våran blogg! Här kommer vi skriva om skönhet, träning och hälsa. Vi heter Malin och Amanda och gör denna bloggen tillsammans som vårat projektarbete. Vi kommer dela med oss av våra egna och bästa tips för allt inom skönhet och en hälsosam livsstil. Inom kort kommer vi göra en varsin presentation av oss
själva:)



En himla gammal bild på oss från september 2009. haha!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0