Lite skönhets myter!




1 . Att Raka benen gör att håret växer snabbare och blir grövre?

Att raka benen kan inte göra håren grövre och fler. Håret växer ju från hårroten så det måste bli en skada där för att hårväxten påverkas. När man rakar blir hårstråna lite stubbigare eftersom man rakar dom rakt av. en om man t ex vaxar eller bara låter dom växa fritt.

Man ska dricka mycket vatten för att få klar hy?

Visst är vatten jättebra men inte i för stora mängder. Dricker man för mycket vatten kommer man framförallt behöva springa på toaletten hela tiden! Man späder också ut saltet i kroppen och det är inte bra för hjärtat att dricka extremt mycket. Lagom är bäst och att byta ut vatten mot saft, läsk och juice är väldigt bra!

Torr hud orsakar rynkor?

Inte sant. De flesta rynkor orsakas från solen och kommer med åren. Är man väldigt torr kan man få torrhets rynkor men dom försvinner om man smörjer in huden tillräckligt!

Du kan tvätta bort acne och finnar?

För mycket tvättning och skrubbande förvärrar besvären. Köp produkter anpassade för ance hy och skrubba försikitgt någon gån i veckan för att öppna upp porerna.

Man ska sola solarium om man har acne?

Sol, alltså ultraviolett ljus A och B,  har vä ldigt bra effekt mot acne i många fall. Däremot solarier innehåller bara långvågigt ljus (UVA), och fungerar inte.

Håll dig till ett varumärke och sortiment?

Det stämmer inte, huden ändras över åren och under de olika årstiderna. Att man ska hålla sig till ett varumärke är nog en myt som kommer från tillverkarna som vill hålla kunderna trogna till deras märke.

Du kan inte bränna dig en mulen dag?

Solens UV-strålar tränger igenom moln och du kan bränna dig ändå. Speciellt om man är nära ekvatorn där solen är stark ska man tänka på att skydda sig även en molnig dag.

Bara man använder solskydds faktor kan man pressa en hel dag?

Det är väldigt fel. Man ska inte tro att man är skyddad bara för att man smörjer in sig. Solen är farlig i för stora mängder så att ligga en heldag är alldeles för mycket. Det är bättre att bara ligga korta stunder utan solskydd en att pressa en hel dag med. Sola med måtta!


Naturliga ingredienser är icke-allergiframkallande?
Oavsett om det är en fysisk eller kemisk ingrediens, om din allergisk mot det, kommer du att se en reaktion.

Choklad och fet mat orsakar acne?

Det är inget som är bevisat att man skulle få mer acne av viss mat. Men märker man att acnen blir värre av viss mat så är det ju bra att undvika det!

// Amanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0